Houghton on the Hill

Living Room

– Houghton on the Hill, Leicestershire.

‘A room of two halves’

A client with a desire to make full use of their space, in terms of design as well as practicality, is always a delight to work with. And we were thrilled to find this was exactly the case with our latest client, when transforming their Houghton on the Hill home.

Starting with a room that had - as many living areas do - a TV as a focal point, we decided to transform the space into a family friendly haven with a stylish edge and a distinct style. To do so, we split the room into two, with one area - with its stunning bespoke sofa - reserved for relaxation and TV time, and the second as a space to enjoy a moment of quiet by the fire, perhaps with a good book.

Taking the client’s personal taste into consideration, we began by gutting the space entirely, and starting fresh. Layering materials with a herringbone floor and teal accents, we transformed the space into a sophisticated haven, complete with feature fireplace, armchairs reupholstered in velvet, and a false wall with built in, bespoke storage for a practical edge in an otherwise luxury driven interior. 

If you like this interior and would like to discuss working together, get in touch.